Les op de boerderij

Aan de slag

Wat eten onze koeien, hoe werken de melkrobots, waarom doen wij geen kunstmest over het land, waarom krijgen de kalfjes oorbellen in en wat kun je eigenlijk van melk maken? Allemaal vragen waar kinderen van de basisschool en jongeren van het voortgezet onderwijs bij ons op de boerderij mee aan de slag gaan. Door te doen, te voelen, te ruiken en te ervaren: in de grond naar wormen zoeken, mest onderzoeken, ruiken aan het eten van de koe en proeven (wie durft?), volgen hoe de melk van de koe in de tank komt, even de kalfjes aaien en zelf boter met verse tuinkruiden maken. Het kan allemaal en nog veel meer. Les op de boerderij!

Natuur, geschiedenis, gezond eten

Behalve onderwerpen over de boerderij, kunnen we ook onderwerpen toevoegen over de natuur – planten en dieren in het weiland – of over de terpen waaraan onze boerderij ligt en het verhaal van de Fibula van Wijnaldum. Een workshop over gezond eten, met o.a. melk en (zacht)fruit, kruiden en groente uit de (moes)tuin is ook mogelijk. In overleg maken we een passend en afwisselend programma wat aansluit bij Onderzoekend en Ontwerpend leren én waarbij taal en rekenen kan worden geïntegreerd. De boerderij als buitenlokaal van school!

Aanmelden voor een boerderij les

Bent u docent op een basisschool of voortgezet onderwijs en wilt u met uw groep bij ons komen? Meld u aan via De Boer op Noord. Hier zijn we als educatieboerderij bij aangesloten. In één oogopslag ziet u welke data vrij zijn. Hebt u uw groep aangemeld, dan nemen we contact met u op en stellen een programma met u samen. Wilt u eerst meer weten? Neem dan contact met ons op.

Een bezoek voor de bovenbouw is 2 uur en voor de onderbouw anderhalf uur.
De starttijd is in overleg.
Aan het bezoek zijn geen kosten verbonden, tenzij extra kosten worden gemaakt. Dit bespreken we altijd vooraf.